Hovedet i havet
Hovedet i havet
Vi har i dag været på tur til Naldtang strand. Vi startede med at gå ud i vaders med rejestrygenet. Vi skubbede nettet langs bunden 10 meter frem og havde derefter masser ad rejer i nettet. Det var en udforing at flytte rejerne fra nettet til spanden da rejerne spjætter. Undervejs fangede vi også krabber, søstjerner og et fiskehovede. Krabberne brugte vi til en krabbe suppe. Som tilbehør til suppen samlede vi strandmælde, hybenblade strandsennep og strand arve til en salat som vi også blandede en dressing af Ibs honning og soya. Rejerne startede vi med at koge på trangia, derefter pillede vi dem og så spiste vi dem på brød.
Under dagen har vi reflektere over det sociale sammenhold.
Det kræver samarbejde at fange rejerne og der efter at lave alt den mad der
skal tilberedes.
Vi har i dag rykket vores grænser ved b.la. At holde en
krabbe, spist og pillede rejer.
Alle de processer vi har lavet i dag kan bruges med mange
forskellige borgergrupper, og kan give en fornemmelse af hvad der findes på
stranden og hvad det kan bruges til.
Kommentarer
Send en kommentar